İran gösteriyor Esed vuruyor: İdlib'de sivillere yönelik bombardıman böyle görüntülendi

İran gösteriyor Esed vuruyor: İdlib'de sivillere yönelik bombardıman böyle görüntülendi

Suriye'nin kuzeyinde sivil alanlara yönelik bombardımanlarda İran ve Esed rejimi arasındaki işbirliği kameralara yansıdı.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, İdlib'de sivillere yönelik saldırılarına hız verirken, son dönemde sivil kayıplarında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

İdlib kırsalındaki sivil yaşam alanlarına yönelik hava saldırıları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Sivillere yönelik bombardımanlarda İran ve Esed rejimi arasındaki işbirliği ise kameralara yansıdı.

Bölgedeki medya aktivistlerinin aktardığı görüntülerde, İran'a ait insansız hava araçlarının sivil alanlar üzerinde gözlem uçuşu gerçekleştirdiği, bunun ardından ise Esed rejimi hava araçlarının bu bölgeleri hava saldırısıyla hedef aldığı anlar yer alıyor.

İran'a ait Ebabil-3 insansız hava aracı ve Esed rejimi güçlerinin Mi-17 helikopteri, yayınlanan videoda açık bir şekilde görülebiliyor.

Rusya, İran ve Esed rejiminin Suriye'de sivillere yönelik saldırıları şimdiye kadar yarım milyonu aşkın sivilin ölümüne, 7 milyona yakın sivilin ise mülteci durumuna düşmesine sebep oldu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.