Muhaliflerin askeri operasyonu sonrası Rusya sivillerden intikam alıyor

Muhaliflerin askeri operasyonu sonrası Rusya sivillerden intikam alıyor

Suriyeli muhaliflerin geçtiğimiz gün başlattığı askeri operasyonun ardından Rusya ve Esed rejimi sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Suriyeli muhaliflerin geçtiğimiz gün İdlib'de başlattığı askeri operasyonun ardından Rusya ve Esed rejimi sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Muhalifler 30 Kasım akşamı İdlib'in güneydoğu kırsalında başlattıkları operasyonla Rusya ve rejim güçlerinin elindeki bazı yerleşimleri kontrol altına aldı.

Halen devam eden operasyonda aynı zamanda Rusya ve rejim güçlerine bağlı çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Rusya sivillerden intikam alıyor

Saldırının ardından Rusya ve Esed rejim, muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşim merkezlerine yönelik yoğun bir saldırı dalgası başlattı.

Havadan ve karadan düzenlenen bombardımanlarda İdlib'in güney kırsalındaki Has, Muka, Kafranbel, Hiş, Kafrume, Maar Zita, Hazarin, Cercenaz, Maarat Numan, Serakib gibi yerleşimler hedef alınıyor.

maaretdrone.jpeg

Maaret el Numan'da bir meyve ve sebze haline düzenlenen saldırı sonrası

Saldırılar artıyor

Rusya ve Esed rejimi, Suriye'nin kuzeyinde sivil alanlara yönelik saldırılarının şiddetini artırmış durumda.

Türkiye ile Rusya 22 Ekim tarihinde Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, tarafların görüşmeleri sonucu 10 maddelik Soçi Mutabakatı imzalanmıştı.

Mutabakatın imzalandığı tarihten bu yana Rusya'nın İdlib kırsalındaki sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarında artış yaşandı.

Saldırılarda evler, okullar, fırınlar, pazar yerleri ve hastaneler gibi sivil noktalar hedef gözetilerek vuruluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.