Türkiye sınırında ABD saldırısı: Üst düzey HTŞ yöneticisi İHA'larla vuruldu

Türkiye sınırında ABD saldırısı: Üst düzey HTŞ yöneticisi İHA'larla vuruldu

ABD insansız hava araçları Halep'in kuzeyinde Suriyeli muhalif gruplar içerisinde faaliyet gösteren üst düzey bir ismi vurdu.

ABD insansız hava araçları (İHA) Halep'in kuzeyinde Suriyeli muhalif gruplar içerisinde faaliyet gösteren üst düzey bir ismi hedef aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Halep'in kuzeybatı bölgesinde Türkiye sınırındaki Atme yerleşiminde ABD'ye ait bir insansız hava aracı üst düzey bir muhalif liderin aracını vurdu.

Saldırıda hedef alınan ismin, Suriyeli muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti'nin (HTŞ) üst düzey isimlerinden Ebu Ahmed el Muhacir olduğu ifade edildi.

HTŞ'ye bağlı "Askeri Akademi"de üst düzey bir eğitmen olan Cezayirli muhalif ismin, grubun "Asaib el Hamra" (Kırmızı Bandajlılar) isimli özel askeri biriminin sorumlularından biri olduğu aktarıldı.

Ebu Ahmed el Muhacir olay yerinde hayatını kaybetti.

Saldırıda 'bıçaklı bomba' kullanıldı

ABD'nin insansız hava araçlarının uzun süredir bölgede gözlem uçuşları gerçekleştiriyordu.

Öte yandan, ABD insansız hava araçlarının saldırıda kullandığı mühimmat da dikkat çekti.

Saldırıyla hedef alınan araçta herhangi bir patlama izinin olmaması ve muhalif liderin cesedinin parçalara ayrılmış olması, ABD'nin saldırıda patlamayan bir Hellfire füze çeşidi olan "AGM-114R9X" kullandığını ortaya çıkardı.

Söz konusu füze, kılıca benzer altı uzun bıçak taşıyor.

Bu bıçaklar hedefe varmadan açılıyor, füze dönerek sadece hedefi vuruyor ve öldürüyor.

ABD daha önce de Şubat 2017 tarihinde Suriye'de üst düzey muhalif isimlerden biri olan Ebu'l Hayr el Mısri'yi bu füzeyle hedef alarak öldürmüştü.

basliksiz-1-029.jpg

Ebu'l Hayr el Mısri'nin aracı da aynı füzeyle hedef alınmıştı

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.