İran ile Rusya arasında ticari ilişkiler genişliyor

İran ile Rusya arasında ticari ilişkiler genişliyor

Batılı ülkelerin Rusya'yı enerji alanında yaptırımlara uyguladığı bir dönemde Tahran ve Moskova yönetimleri arasında gaz sorununa alternatif aranıyor.

İran Gaz Mühendislik ve Geliştirme Şirketi Genel Müdürü Rıza Noşadi, ülkesinin yalnızca askeri alanda endüstriyel başarılar elde etmediğini, gaz sanayinde de gözle görülür bir ilerleme yaşadığını söyledi.

Noşadi, gaz sanayinde gerekli olan ekipmanların yüzde 85'inin İran'da üretildiğini belirtirken bunların başka ülkelere de ihraç ediliğini belirtti.

İran Gaz Mühendislik ve Geliştirme Şirketi Genel Müdürü Noşadi'ye göre Tahran yönetimi son olarak yakın bir zamanda Rusya'ya 40 adet yerel üretim gaz türbini gönderilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Ancak Noşadi, anlaşmanın ne zaman imzalandığı ve ihracatın hangi tarihte gerçekleşeceği konusuna açıklık kazandırmadı.

Rusya bir süredir Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların gaz altyapısına önemli ölçüde zarar verdiğini savunuyor.

Rus yetkililer ayrıca Kanada'da onarım işlemlerinden geçen kendilerine ait bir gaz türbininin geri gönderilmediğini vurguluyor.

ABD yaptırımları altında olan İran ve Rusya'nın bu kapsamda enerji alanında çeşitli iş birliği yaptığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.