Rusya uyardı: ABD'nin ticari uydularını vurabiliriz

Rusya uyardı: ABD'nin ticari uydularını vurabiliriz

Rusya'nın Dışişleri Bakanlığına bağlı nükleer silahların yayılmasını önleme ve silah kontrolü departmanı müdür yardımcısı Konstantin Vorontsov, ABD ve Batılı ülkeleri tehdit etti.

Rusya, ABD liderliğindeki Batılı ülkelerce Ukrayna savaşında kullanılmaları durumunda ticari uyduları hedef almayı 'meşru' göreceklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Birinci Komite toplantısı sırasında konuşan Rusya'nın Dışişleri Bakanlığına bağlı nükleer silahların yayılmasını önleme ve silah kontrolü departmanı müdür yardımcısı Konstantin Vorontsov, ABD ve müttefiklerinin uzaydaki ticari uyduları askeri amaçlarla kullanma eğiliminde olduğuna değindi.

ABD ve müttefiklerinin görünürde, bu tür bir girişimin askeri bir çatışmaya dolaylı katılım anlamına geldiğinin farkında olmadığını belirten Vorontsov, bunlara bir karşılık olarak Rusya'nın yarı sivil uyduları hedef almasını meşru görebileceğini söyledi.

Vorontsov, Batılı ülkelerin bu hamlelerini kışkırtıcı olarak yorumlarken uluslararası toplumu, uzay alanında sivil altyapıyı askeri kapsamda kullanan ABD ve müttefiklerini kınamaya çağırdı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.