İran, İSAM Kütüphanesi'ne Diyanet Vakfı'ndan daha fazla kitap bağışladı

İran, İSAM Kütüphanesi'ne Diyanet Vakfı'ndan daha fazla kitap bağışladı

İran Başkonsolosluğu'nun geçtiğimiz yıl İSAM Kütüphanesi'ne Diyanet Vakfı'ndan daha fazla kitap bağışladığı ortaya çıktı.

İran Başkonsolosluğu'nun Türk Diyanet Vakfı'na (TDV) bağlı İslam Araştırmaları Merkezi-İSAM Kütüphanesi'ne Türkiye Diyanet Vakfı'dan bile daha çok kitap bağışı yaptığı ortaya çıktı.

2019 yılında İSAM Kütüphanesi'ne 100 ve üzerinde kitap bağışı yapan kişi ve kurumların yer aldığı listede, İran Başkonsolosluğu'nun 104 kitap bağışladığı görülürken, Türk Diyanet Vakfı 102 kitap bağışında bulunmuş.

Aralık 2019'da yayınlanan 46 nolu İSAM Bülteni'ndeki verilerde, 100 ve üzerinde kitap bağışı yapanların yer aldığı kısımda İran'dan başka bir ülke bulunmaması da dikkat çekiyor.

Liste şu şekilde:

ekran-resmi-2020-07-27-09-18-32.jpg

İran ile Türkiye arasındaki anlaşma

Geçtiğimiz dönemde Türkiye ile İran arasında yapılan bir başka anlaşma da oldukça dikkat çekmişti. İran devletine bağlı Press TV ve Fars News tarafından anlaşmaya dair aktarılan bilgiler arasında, "Dini kitapların tercümesi ve yayınlanması, çeşitli etkinlikler tertip edilmesini ve Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinde İranlı uzmanlar tarafından İslam fıkhı dersleri verilmesini kapsadığını" konularının yer aldığı öne sürülmüştür.

Konunun Türk kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yayınlamıştı.

İran ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaların en fazla tepki görmesindeki neden, İran'ın bölgede izlediği Şii tabanlı yayılmacı politika. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.