Erbaş: Bu toplum için Diyanet'in ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü

Erbaş: Bu toplum için Diyanet'in ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 'Bu toplum için Diyanet İşleri Başkanlığımızın, camilerimizin ve hocalarımızın ne kadar önemli bir kıymet olduğu açıkça bir kez daha görüldü' dedi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, il müftüleriyle video konferans yöntemiyle istişare toplantısı yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Erbaş, Giresun'da meydana gelen sel felaketinden dolayı geçmiş olsun ve baş sağlığı dileklerini iletti.

Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayından itibaren yaşanan süreci değerlendiren Erbaş, 16 Mart tarihinde almak zorunda oldukları bir kararla camilerde bir süreliğine cemaatle ibadete ara verdiklerini, sağduyulu bir yaklaşımı ortaya koyarak millete rehberlik etme noktasında gayret sarf ettiklerini aktardı.

Bu süreçte gösterdikleri özveri ve gayret için tüm müftülere teşekkür eden Erbaş, bu dönemde "ibret, tedbir, tevekkül ve dua" olmak üzere 4 temel ilke ve yaklaşıma dikkat çektiklerini dile getirdi.

"Yaşanan belalarda insanın yanlış davranışlarının olup olmadığının muhasebesi gerekir"

Yaşanan bela ve musibetlerde insanın yanlış davranış ve tutumlarının payı olup olmadığının muhasebesini yapmanın da ihmal edilemez bir sorumluluk olduğunun altını çizen Erbaş, bugün küresel boyutta yaşanılan sorunlarda, insanoğlunun zaaflarının, ihtiraslarının, sorumluluk bilincini ihmal etmesinin önemli bir payı olduğuna dikkati çekti.

Erbaş, "Mesela küresel bir çevre sorunu olarak havanın, suyun, toprağın kirletilmesi, başta insan olmak üzere her bir canlısıyla tüm gezegenimizi etkileyecek büyüklükte bir meseledir. Sözü edilen bu olumsuz tablo, esasında insanoğlunun hatalarının bir sonucudur." ifadesini kullandı. 

Bugün herkese düşen görevin, insanlığın maruz kaldığı salgını birlik ve beraberlik ruhuyla bertaraf etmek için azim, sabır ve sebatla mücadele etmek olduğunu belirten Erbaş, tevekkül ile takdire rıza gösterirken, alınan bütün kararlara ve tedbirlere de hakkıyla riayet etmenin önemine değindi.

Salgınla mücadele sürecinin başından bugüne kadar geçen süreçte illerde yürütülen hizmetleri değerlendiren Erbaş, "Bu süreçte gördük ki her zaman olduğu gibi teşkilatımız milletimizin en zor zamanlarında en yakınında oldu. Milletimizin maddi-manevi her türlü ihtiyacını karşılamak için seferber oldu. Bu toplum için Diyanet İşleri Başkanlığımızın, camilerimizin ve hocalarımızın ne kadar önemli bir kıymet olduğu açıkça bir kez daha görüldü." dedi.

"Diyanet TV ve radyolarımızın büyük bir imkan olduğunu gördük"

Salgın sürecinde Diyanet TV ve radyolarının öneminin bir kere daha fark edildiğini belirten Ali Erbaş, çoğu hizmetlerini, özellikle de irşat faaliyetlerini medya araçları üzerinden yaptıklarını bildirdi.

Erbaş, başta Diyanet Televizyonu olmak üzere yayınlarının daha fazla tanıtılmasını da istedi. 

Salgınla mücadele sürecinde tedbirler kapsamında yürütülen hizmetlerle ilgili uyarılarda da bulunan Erbaş, "Camilerde, maske, seccade ve diğer kurallara uyma noktasında büyük oranda bir uyum ve düzen bulunmakla beraber zaman zaman hocalarımızı zora sokan sıkıntılı durumların olabildiği de bir gerçektir. Mülki idarelerle iş birliği içerisinde yaşanan ve yaşanması muhtemel sıkıntılara karşı hassasiyetimiz devam etmelidir. Cuma namazları ve diğer durumlarla muhtemel sorunları Valilerin de inisiyatifiyle yerinde ve zamanında çözmeye özen göstermeliyiz." değerlendirmesini yaptı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.