İran lideri Hamaney protestocuları hedef almayı sürdürüyor

İran lideri Hamaney protestocuları hedef almayı sürdürüyor

Ali Hamaney, kökü sağlam bir ağaç benzetmesini yaptığı İran yönetiminin kökünün sökülemeyeceğini söyledi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkede Mahsa Amini'nin ölümü sonrası patlak veren yönetim karşıtı protestolara ilişkin yaptığı "sert" açıklamada, 'kimsenin İslam Cumhuriyeti'nin kökünü kazıyabileceğini düşünmeye cüret etmemesi gerektiğini' söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti'ni 'sarsılmaz (kökü sağlam) bir ağaca' benzeten Hamaney ise devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Bu fidan artık güçlü bir ağaç ve kimse onu kökünden sökebileceğini düşünmeye cüret etmemeli." ifadesini kullandı. 

Euronews'in haberine göre, protestoları, "İran'ın büyük ve yenilikçi gelişimine ve hareketlerine karşı düşmanın pasif ve beceriksiz tasarımı" olarak nitelendiren Hamaney, "Düşmanlar tarafından organize edilen dağınık ayaklanma eylemleri... Son olaylarda, düşmanın rolü ve müdahalesi herkes için hatta tarafsız yabancı uzmanlar için bile aşikar. Bu olaylar kendiliğinden ortaya çıkan bir iç mesele değil, elbette düşmanlar bazı alanları kullanmış olabilir ancak propaganda yapmak, zihinleri etkilemeye çalışmak, heyecan yaratmak, yakıcı maddeleri teşvik etmek hatta onları yapmanın yollarını göstermek gibi düşmanın eylemleri artık tamamen görülmektedir." diye konuştu.

Ayrıca Hamaney, yönetim karşıtı protestolarda ABD ve Avrupa'dan politikacıların da rol aldığını öne sürdü.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum