İran’da son 24 saatte 2 bin yeni vaka, 139 ölüm

İran’da son 24 saatte 2 bin yeni vaka, 139 ölüm

İran tespit edilen toplam koronavirüs vaka sayısının 387 bine yaklaştığı açıklandı.

İran Sağlık Bakanlığı dün (pazar) bin 992 yeni koronavirüs vakasının kaydedilmesi ile ülkede doğrulanan toplam vaka sayısının 387 bine yaklaştığını bildirdi.

Alman haber ajansının (DPA) haberine göre, İran Sağlık, Tedavi ve Tıp Eğitimi Bakanlığı sözcüsü Sima Sadat Lari, son 24 saatte 139 ölüm kaydedildiğini böylece ülkede koronavirüs kaynaklı kaydedilen toplam ölüm sayısının 22 bin 293 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Lari, sağlık durumları kritik olan vaka sayısının 3 bin 722 kişi olduğunu ve iyileşen hasta sayısının 334 bine yaklaştığına dikkat çekti.

Mayıs ayında vaka sayılarındaki ilk düşüşün görülmesinin ardından, İran, koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için uyguladığı önlemleri hafifletmiş ve ekonomiyi tekrar açmıştı. Uzmanlar bu adımı son zamanlarda, vaka sayılarında kaydedilen büyük artışın sebebi olarak görüyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri hükümetin önlemleri hafifletmeye yönelik adımlarının vatandaşların hastalığı ciddiye almamasına neden olduğunu, bunun da vaka ve ölüm sayılarındaki artışına neden olduğunu söylüyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.