İranlı Sünni lider: Kız öğrencilerin zehirlenmesinden Tahran rejimi sorumlu

İranlı Sünni lider: Kız öğrencilerin zehirlenmesinden Tahran rejimi sorumlu

İran'da önde gelen Sünni liderlerden Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, kız öğrencilerin zehirlenmesinden İran rejiminin sorumlu olabileceğini söyledi.

Belucistan'ın önde gelen Sünni kanaat önderlerinden Mevlevi Abdulhamid İsmailzehi, ülke genelinde devam eden kız öğrencilerin zehirlenmesi olaylarından İran rejiminin sorumlu olabileceğini ifade etti.

Mevlevi Abdulhamid yaptığı açıklamada, İran'da kız öğrencilerin zehirlenmesinden "İran rejiminin sorumlu veya suç ortağı olabileceğini" öne sürdü.

Rejime karşı protesto gerçekleştiren öğrencilere yönelik devam eden zehirlendirme girişimlerini "bir sindirme politikası" olarak tanımlayan Mevlevi Abdulhamid, İran rejiminin birçok öğrencinin protestolara katıldıkları gerekçesiyle zehirlemelere karşı yeterli bir önlem almadığını iddia etti.

Mevlevi Abdulhamid, rejimin zehirlemeleri gerçekleştirmekten sorumlu kişiler hakkında bilgisi olduğunu ancak kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yaptığını öne sürdü.

Böylelikle İran rejimi yöneticilerini "yalan söylemekle" suçlayan Mevlevi Abdulhamid, "en kötü yöneticinin halkına yalan söyleyen kimse olduğunu" aktardı.

İran'da, son zamanlarda yüzlerce kız öğrenci zehirlenmişti. Rejim muhalifleri ise kız öğrencilerin zehirlenmesinden Tahran'ı sorumlu tutarken İran rejimi bu olayın sorumlusu olarak "düşmanlarına" işaret etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.