"IŞİD Bağdadi'nin yerine geçecek yeni bir isim arıyor"

"IŞİD Bağdadi'nin yerine geçecek yeni bir isim arıyor"

IŞİD'in, yaralı olan Bağdadi'nin yerine geçecek bir lider aradığı iddia edildi.

Iraklı medya kaynaklarının iddiasına göre IŞİD kendisine yeni bir lider arıyor. IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin ağır bir şekilde hasta olduğu ve görevlerini artık düzgün bir biçimde yerine getiremediği öne sürülüyor.

"Üst düzey bir güvenlik kaynağına" dayandırdığı haberde Iraklı bir haber ajansı Bağdadi'nin hastalığının akciğer kanseri olma ihtimalin yüksek olduğunu belirtiyor. Aynı kaynağa göre IŞİD, grubu artık yönetemeyen Bağdadi'nin yerine yeni bir halife ilan edecek.

Irak merkezli haber ajansı IŞİD'in liderleri arasında bir yönetim krizi yaşandığını ve örgüt içindeki kontrol gruplarının yönetimi ele geçirmek için birbiriyle mücadele ettiğini iddia ediyor.

IŞİD lideri Bağdadi en son Ağustos ayında sonunda Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlamış, bu mesajda güncel konulara değinmesinden halen hayatta olduğu anlaşılmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.