İspanya'da seçimleri Sosyalist Parti kazandı

İspanya'da seçimleri Sosyalist Parti kazandı

Dört yılda üçüncü kez sandığa giden İspanya'da genel seçim yarışının kazananı iktidardaki Sosyalist Parti oldu.

İspanya'da genel seçim yarışının kazananı olan iktidardaki Sosyalist Parti, parlamentoda tek başına hükümeti kurması için gerekli mutlak çoğunluğu elde edemedi. Aşırı sağcı Vox Partisi ise parlamentoya girmeyi başardı.

İspanya'da resmi olmayan sonuçlara göre mevcut Başbakan Pedro Sanchez liderliğindeki Sosyalist Parti parlamentoda 123 sandalye kazanmayı başardı. Ancak Sanchez ve partisi sandalye sayısı 350 olan parlamentoda çoğunluğu elde edemedi. Bu durumda Pedro Sanchez'e hükümetin kurulması için koalisyon ortağı gerekecek.

Sosyalistlerin ardından parlamentoda en yüksek sayıya ulaşanlar, 65 milletvekiliyle sağ görüşlü muhafazakar Halk Partisi (PP) ve 57 milletvekiliyle merkez sağ parti Vatandaşlar (Ciudadanos) oldu.

Aşırı sağcı Vox partisiyse yüzde 9'luk oy oranıyla parlamentoda 24 sandalye kazandı. Böylelikle Vox ilk defa İspanyol parlamentosuna girmiş oldu.

Sol blokta, aşırı solcu Unidas Podemos'un kazandığı 42 sandalye ve Sanchez'in 123 sandalyesi, toplamda yine çoğunluğu yakalamalarına imkan vermedi.

İspanya İçişleri Bakanlığı'na göre genel seçimlere katılım, 2016 seçimlerine kıyasla yaklaşık 9 puan artarak yüzde 75'e ulaştı. Bu oran İspanya'nın demokrasi tarihindeki en yüksek katılım oranlarından biri kabul ediliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.