İsrail açıkladı: Ürdün sınırına tel örgü çekilecek

İsrail açıkladı: Ürdün sınırına tel örgü çekilecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, Ürdün sınırında geniş kapsamlı güvenlik önlemleri almayı planladıklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ürdün ile olan sınır boyunca güvenlik amaçlı tel örgü çekmeyi planladıklarını açıkladı.

Geçmişte ülkenin güneyindeki Mısır sınırında tel örgü çekerek Afrika'dan İsrail topraklarına sızma girişimlerini büyük ölçüde durduklarını anımsatan Netanyahu, şimdi de Ürdün sınırına tel örgü çekeceklerini söyledi.

Netanyahu, "Doğu sınırımıza (Ürdün) bir bariyer inşa edeceğiz ve oradan da sızma yaşanmamasını sağlayacağız. Sınırlarımızı koruyacağız, ülkemizi koruyacağız." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, temmuz ayında İran üretimi patlayıcıların Ürdün'den İsrail'e kaçırılması girişimini engellediklerini açıklamıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da ağustos ayında, işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik silah kaçakçılığı girişimlerini önlemek amacıyla Ürdün ile olan sınır boyunca güvenlik önlemleri alacaklarını duyurmuştu.

Dışişleri ve Güvenlik Komitesi'nin kapalı oturumunda açıklamalarda bulunan Bakan Gallant, güvenlik bariyerinin inşa edilmesine gerekçe olarak "İran'ın Filistinli silahlı gruplara silah sevkiyatı yapma çabalarını yoğunlaştırmasını" göstermişti.

Ürdün'ün İsrail ve Batı Şeria ile 335 kilometrelik bir sınırı bulunuyor.

İsrail'in Ürdün sınırı boyunca alacağı güvenlik önlemlerinin ülkeye milyarlarca dolara mal olacağı belirtiliyor.

İsrail-Ürdün sınırında bir güvenlik bariyeri inşası fikri, birkaç yıldır ülke içinde tartışma konusuydu. Ancak maddi kaynakların yetersizliği ve diğer öncelikler sebebiyle söz konusu projenin hayata geçemediği iddia ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.