İsrail, Arap vatandaşlarına yönelik cinayetlere 'kayıtsız kalıyor'

İsrail, Arap vatandaşlarına yönelik cinayetlere 'kayıtsız kalıyor'

2023 yılı içinde İsrail'in 80 Arap vatandaşının silahlı saldırılara kurban gittiği bildirildi.

İsrail'in Arap vatandaşlarına yönelik cinayetler artarak devam ediyor.

Haaretz'in haberine göre, dün İsral'de Arap nüfusun çoğunlukta olduğu Ramla şehrinde 60 yaşındaki Musa Ebu Musa evinin önünde vurularak öldürüldü.

Diğer bir olay ise İsrail'in kuzeyindeki yine Arap nüfusun yoğun olduğu Ar’ara kasabasında gerçekleşti. 47 yaşındaki Arap bir vatandaş, uğradığı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Dün öldürülen Ebu Musa ile beraber bu yıl İsrail'in 80 Arap vatandaşı silahlı saldırıların kurbanı olmuş durumda.

İsrail'in söz konusu cinayetler karşısında sessiz kalması dikkat çekiyor.

Filistin asıllı Araplara yönelik saldırılarda artış

Son dönemde İsrail'de yaşayan Arap topluluğuna yönelik saldırıların artması dikkat çekiyor.

Arap vatandaşlar, İsrail'in söz konusu cinayetlere karşı bir önlem almamasından şikayetçi. İsrail'e bağlı güvenlik güçlerinin söz konusu cinayet sorununu 'kasti' bir şekilde soruşturmadığı söyleniyor.

Filistinli kaynaklar ise saldırıya uğrayan kişilerin Filistin asıllı Araplar olması nedeniyle İsrail makamlarının bu kişilerin ölüm olaylarını araştırmadığını öne sürüyor.

2021 yılında Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırıları sonrasında İsrail'de yaşayan Araplar sokaklara dökülmüş ve şiddetli eylemler gerçekleştirmişti.

İsrail vatandaşı Araplara yönelik cinayetlerin, bu olayların ardından hız kazanan bir süreç olması dikkat çekiyor.

Uzmanlara göre, İsrail'de Arapların yaşadığı bölgelerde silah edinimi artışta ve bu sebeple silahlı saldırılar da artarak devam ediyor. Bunun sebebinin Arap vatandaşların yaşadığı bölgelerde kolluk kuvvetleri varlığının eksikliği ve İsral hükümetinin ihmalkarlığı olduğu düşünülüyor.

Arap vatandaşlar İsrail nüfusunun yüzde 20'sini oluşturmalarına rağmen cinayetlerin yüzde 60'ı da bu topluluk içinde gerçekleşiyor.

Bölge sakinleri İsrail hükümetinin silah edinimine ve saldırılara karşı kayıtsız kalmasını protesto ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.