İsrail Batı Şeria'yı Yahudileştirmek için 1 milyar dolar bütçe ayırdı

İsrail Batı Şeria'yı Yahudileştirmek için 1 milyar dolar bütçe ayırdı

İsrail, Batı Şeria'da altyapı ve ulaşım projeleri geliştirerek Filistin topraklarındaki Yahudi varlığını pekiştirmeyi hedefliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı hükümetin kabul ettiği bütçe tasarısının bir bölümü Filistin topraklarında yaşayan Yahudi yerleşim yerlerinin kalkınması için ayrılacak.

Hükümetin parlamentodan geçirdiği bütçe içerisinden yaklaşık bir milyar dolar, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin gelişimi, ulaşım ve altyapı projeleri için kullanılacak.

Söz konusu proje kapsamında Batı Şeria'da geliştirilecek ve inşa edilecek yollar, artık Filistinlilerin yaşadığı bölgelerden geçmeyecek.

Böylece Dindar Siyonist Partisi lideri ve aynı zamanda İsrail Maliye Bakanı olan Bezalel Smotrich, Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimci seçmenlere yönelik vaadini gerçekleştirmiş olacak.

Kendisi de bir yerleşimci olan Smotrich'in Yahudi yerleşimcileri desteklemek için ek fonlar ayırma sözü verdiği biliniyordu.

İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerinin kalkınması için milyonlarca dolar sağlaması, Filistin topraklarındaki varlığını pekiştirmeyi amaçladığını gösteriyor.

İsrail Batı Şeria'yı Yahudileştiriyor

İsrail'in aşırı sağcı hükümeti, geçtiğimiz günlerde, Batı Şeria'da geçmişte kurulan ancak eski yönetimler döneminde onay verilmemiş 9 Yahudi yerleşim yerine resmiyet kazandırdı.

Radikal Yahudilerin son yıllarda hükümet onayı olmadan işgal altındaki Filistin bölgelerine çok sayıda Yahudi yerleşim yeri inşa ettiği biliniyordu.

Yahudi yerleşimcilerin Filistin topraklarında yapılar inşa edip daha sonra İsrail hükümetince bu yerlere resmiyet kazandırıyor. Bu durumun, İsrail'in Batı Şeria'yı Yahudileştirme strateji dahilinde yürütüldüğü düşünülüyor.

Uluslararası toplum, işgal altında oldukları gerekçesiyle Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te kurulan Yahudi yerleşim yerlerini yasa dışı olarak tanımlıyor.

Son Yahudi yerleşim yerine onay veren İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve Smotrich de Batı Şeria'daki bu yasa dışı yerleşim yerlerinde yaşıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.