İsrail'den Batı Şeria'yı Yahudileştirme hamlesi

İsrail'den Batı Şeria'yı Yahudileştirme hamlesi

İsrail Maliye Bakanı Smotrich ve İsrail hükümetinin, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlere yönelik açıklamalarının birbiriyle çelişmesi dikkat çekiyor.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Yahudi yerleşim yerlerini genişletme isteğine dair açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Kendisi de bir Yahudi yerleşimci olan Smotrich son olarak, gelecek yıllarda Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimci nüfusun iki katına çıkmasını umduğunu söyledi.

Öte yandan Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin, ABD'ye Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerinin sayısını artırmama konusunda güvence vermeye çalıştığı biliniyor.

Times of Israel'in haberine göre, Netanyahu'nun bu adımı, Smotrich'in bazı hükümet yetkililerine Yahudi yerleşimci nüfusun iki katına çıkarılması yönünde hazırlık yapılması talimatı vermesi sonrasında gerçekleşti.

Habere göre, İsrailli yetkililer ABD'li mevkidaşlarına Smotrich'in Yahudi yerleşimci nüfusu iki katına çıkarma hedefinin resmi bir hükümet politikasıyla alakalı olmadığı mesajını iletti.

İsrail'in Batı Şeria'da Yahudi yerleşimci sayısını artırması halinde bunun Filistinlilerin yaşadığı toprakların zımni ilhakı anlamına gelebileceği ve Suudi Arabistan'la normalleşme sürecini baltalayabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.