İsrail Batı Şeria'da 15 yaşındaki Filistinli genci öldürdü

İsrail Batı Şeria'da 15 yaşındaki Filistinli genci öldürdü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da 15 yaşındaki Filistinli bir genci öldürdüğü bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria bölgesinde İsrail'e karşı düzenlenen haftalık gösterilere ve yürüyüşlere İsrail güçlerinin müdahalede bulunması sebebiyle çıkan çatışmalarda 15 yaşında Filistinli bir genç hayatını kaybederken onlarca Filistinli de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytüllahim'in doğusundaki tarihi Teku Harabeleri bölgesinde, dün İsrail güçlerinin mermilerine hedef olan 15 yaşındaki Mustafa Amir Sabah yaşamını yitirdi.

Ayrıca Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde cuma günleri düzenlenen haftalık gösterilere ve yürüyüşlere İsrail güçlerinin gerçek mermilerle, kauçuk kaplamalı mermilerle, ses ve gaz bombalarıyla düzenlediği saldırılarda onlarca kişi de yaralandı. Yaralananlardan birinin de gazeteci olduğu belirtildi.

İsrail güçlerinin Kefer Kaddum kasabasında İsrail askerlerinin ve Yahudi yerleşimcilerinin saldırılarını görüntülemeye çalışan Filistin Tv ekibine saldırdıkları ve bir gazetecinin kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı öğrenildi.

İsrail'in bu yıl şu ana kadar 19 Filistinli çocuğu öldürdüğü belirtiliyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.