İsrail Batı Şeria'da Filistinlileri öldürmeye devam ediyor

İsrail Batı Şeria'da Filistinlileri öldürmeye devam ediyor

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki saldırılarında 2 Filistinli daha hayatını kaybetti.

İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları hız kesmiyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'da Nablus'un güneyindeki Huvara'da dün bir Filistinli İsrail işgal güçleri tarafından vurularak öldürüldü. İsrail, öldürülen kişinin bölgedeki yerleşimcilere doğru ateş ettikten sonra öldürüldüğünü öne sürdü. Ancak bölgedeki yerleşimlerde herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmedi.

Öldürülen Filistinlinin ismi Cemal Mahmud Mecdub olarak açıklandı. Mecdub 26 yaşındaydı.

Öte yandan, Filistin devlet haber ajansı WAFA'nın haberine göre, ilk olaydan kısa bir süre sonra 19 yaşındaki Lebib Muhammed Damidi isimli ikinci Filistinli daha vurularak öldürüldü. Damidi'nin önceki olayın ardından bölgeye gelen Yahudi yerleşimciler tarafından vurulduğu belirtildi.

Yerel kaynaklara göre Huvara'daki çatışmalar gece boyunca ve günün erken saatlerine kadar devam etti. 500'den fazla Yahudi yerleşimci İsrail ordusunun koruması altında Huvara çevresine konuşlandı ve Filistinlilere ait mülklere saldırdı.

Yerleşimcilerin düzenli olarak Huvara'ya saldırdığı biliniyor. Şubat ayında da Yahudi yerleşimciler bu saldırılardan birinde bir Filistinliyi öldürmüş, evleri ve arabaları tahrip etmişti. İsrailli bir general olayı pogrom olarak nitelendirirken, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich Huvara'nın yok edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Huvara'da son olarak 19 Ağustos tarihinde iki İsrailli öldürülmüştü. Saldırının faili olduğu belirtilen Filistinli saldırgan ise yakalanamadı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.