İsrail'in "savaş hali" ilanı ne anlama geliyor?

İsrail'in "savaş hali" ilanı ne anlama geliyor?

Filistinli grupların İsrail'i hedef alan saldırıları nedeniyle savaş hali ilan edildi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, diğer istihbarat ve güvenlik üst düzey yetkilileri güvenlik oturumu düzenledi.

Oturumun ardından ülkede "savaş hali" ilan edildiği ve büyük askeri eyleme geçilmesinin onaylandığı kaydedildi.

Başbakanlığın açıklamasında ayrıca, "Gazze Şeridi'nden düzenlenen kanlı terör saldırısı, İsrail'i savaşa mecbur etti ve savaş 7 Ekim 2023 sabah 06.00'da başladı." ifadeleri kullanıldı.

Cumartesi sabahı Hamas liderliğindeki Filistinli gruplar, Gazze Şeridi'nden İsrail'e binlerce roket attı. Füze atışlarıyla birlikte çok sayıda Filistinli savaşçı İsrail'e sızdı. İsrail, Hamas'a karşılık olarak bölgeye "Demir Kılıçlar Operasyonu"nu başlattı.

Bölgedeki çatışmalar halen devam ederken İsrail'in "savaş hali" ilan etmesi Gazze'ye yönelik daha kapsamlı operasyonlar gerçekleştirilmesi ihtimalinin de önünü açıyor.

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.