İsrail Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

İsrail Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

İsrail, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı es-Saviye beldesinde Filistinlilere ait 25 evi daha yıkacağı uyarısında bulundu.

Batı Şeria'nın Kuzeyindeki Yerleşim Birimi Dosyası Sorumlusu Gassan Dağlas, İsrail kuvvetlerinin es-Saviye beldesine baskın düzenlediğini ve 25 ev hakkında verilen yıkım kararlarını ilgili şahıslara teslim ettiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail güçlerinin beldede bulunan evlerde oturanlara tahliye için 30 gün süre verdiğini belirten Dağlas, söz konusu kararların, evlerin rejimin kontrolünde bulunan C bölgesinde inşa edildiği gerekçesiyle alındığını ifade etti.

Yaklaşık iki hafta önce İsrail güçleri, Nablus vilayetinin doğusunda yer alan Ruceyb beldesindeki 20 ev ve bir cami hakkında izinsiz inşa edildikleri bahanesiyle benzer ihtarnameler teslim etti.

İsrailli yerleşimciler zeytin ağaçlarını kesti

Yahudi yerleşimciler, dün sabah Nablus'un güneyindeki Calud beldesinde 30'dan fazla zeytin ağacını yok etti.

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde yaşayan birçok Filistinli geçimini zeytin ağaçlarından sağlıyor. Yahudiler, kırsal kesimlerde bulunan zeytin bahçelerine zaman zaman saldırılar düzenliyor. Saldırıların özellikle zeytin hasadının başladığı mevsimlerde arttığı ifade ediliyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da, yaklaşık 250 yasa dışı Yahudi merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde 700 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.