İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 19 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 19 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerleri Batı Şeria içerisinde farklı bölgelere baskın düzenledi.

İsrail güçleri bugün (22 Ağustos Pazartesi) Batı Şeria'nın değişik bölgelerine yönelik gerçekleştirdikleri şafak baskınlarında 19 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan birinin de eski kadın esirlerden olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre İsrail güçleri Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim'de Eşref Mustafa Salah'ı ve oğlunu, İbrahim Salah ve oğlunu, Cafer Da'du' ve oğlunu, Ata Subeyh ve oğlunu, Şadi Asakir'i, Mahmud Sabah'ı ve İsa El-Aruc'u gözaltına aldıl. 

Ramallah'tan Heysem Ahmed Afun Berekat, Muhammed Zeki Nu'man Berekat, İslam Abdülkerim Taha Ma'tan ve Abdulcebbar Muhammed Nevabit isimli şahıslar gözaltına alındı. 

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'un Zevata köyünden eski esirlerden Zahir Musa'yı ve İskanu'l-Kehriba mıntıkasından yine eski esirlerden olan Filistin Necm isimli bir kadın da gözaltına alındı

Tulkerem mülteci kampından da Bilal Nayife isimli bir genci gözaltına aldılar. 

Filistin Enformasyon Merkerzi'nin aktarımına göre İsrail güçleri, rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, evdeki kıymetli eşyalara el koyuyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.