İsrail İran'ın nükleer çalışmalarından endişeli

İsrail İran'ın nükleer çalışmalarından endişeli

İran'ın nükleer faaliyetleri konusundaki uluslararası anlaşmayı yeniden canlandırma amacıyla sürdürülen görüşmeler devam ederken, İsrail başbakanı ABD ve müttefiklerini İran'ın oluşturduğu tehdit karşısında "uyanmaya" çağırdı.

ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya ve Almanya'dan görüşmeciler Nisan ayından bu yana Viyana'da İran heyetiyle müzakereleri sürdürüyor.

Diplomatlar Donald Trump'ın başkanlığı döneminde ABD'nin çekilmesiyle geçerliliğini yitiren nükleer anlaşmanın yeniden sağlanması için sürdürülen müzakerelerde ilerleme sağlandığını, ancak hala bazı anlaşmazlık konuları bulunduğunu söylüyorlar.

İsrail başından beri İran ile böyle bir anlaşma yapılmasına karşı çıkıyor.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett İran'daki "zalim cellatlar rejiminin" nükleer silah edinmeyi hedeflediğini söyledi.

Tahran, bu iddiayı şimdiye kadar çok kez yalanladı.

Başbakan Naftali Bennett bugün kabine toplantısında bunun "dünya güçlerinin uykudan uyanması ve kiminle iş yaptıklarını görmesi için son fırsat" olduğunu söyledi.

"Zalim cellatlar rejiminin kitle imha silahlarına sahip olmasına asla izin verilmemelidir" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde iki ülke arasındaki gerginlik yine tırmanışa geçti.

İran İsrail'i geçen yıl en üst düzey bilim insanının öldürülmesinden ve Nisan ayında uranyum zenginleştirme tesislerinden birine yönelen saldırıdan sorumlu tutuyor.

Kaynak: BBC Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.