İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da 2.3 milyon dönüm araziyi gasp etti

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'da 2.3 milyon dönüm araziyi gasp etti

İsrail'in Batı Şeria'yı işgal etmesinden bu yana bölgede Filistinlilerden 2 milyon 300 bin dönüm arazi gasp ettiği bildirildi.

(Fotoğraf: Flickr / Dennis Jarvis)

Arap Araştırmaları Derneği'ne bağlı Toprak Araştırmaları Merkezi bugün (30 Mart Perşembe) Filistin'de Toprak Günü olması münasebetiyle yayımladığı raporda İsrail'in Filistin'in Batı Şeria bölgesini işgal etmesinden bu yana bu bölgede Filistinlilerden 2 milyon 300 bin dönüm arazi gasp ettiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı haberde, İsrail'in bu toprakları bölgeye inşa edilen 572 adet planlı veya kaçak yerleşim merkezi yararına gasp ettiği, şu an söz konusu yerleşim merkezlerinde 850 bin Yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği belirtildi.

Raporda İsrail'in Batı Şeria bölgesinde gerçekleştirdiği toprak gaspı ve Yahudileştirme faaliyetleri sırasında Filistinlilere ait 12 bin 350 evi yıktıkları ve 2 milyondan fazla da ürün veren zeytin ağacını söktükleri ya da kestikleri ifade edildi.

Raporda İsrail'in bu süre içinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde de birçok yıkım ve gasp işlemi gerçekleştirdiğine bunların başında da toplamda 214 kez yıkılan El-Arakib köyünün yer aldığına dikkat çekildi.

İsrail, Filistinlileri göçe zorlamak ve onların yerine göçmen Yahudileri yerleştirmek amacıyla sürekli arazilerini gasp ediyor ve evlerini çeşitli bahanelerle yıkıyor. Filistinlilerin yeni ev yapabilmeleri için ise hiçbir şekilde ruhsat verilmiyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum