İsrail Kudüs'te Filistinli ailenin 70 yıldır yaşadığı eve Yahudileri yerleştirdi

İsrail Kudüs'te Filistinli ailenin 70 yıldır yaşadığı eve Yahudileri yerleştirdi

İsrail'de mahkeme, Kudüs'teki bir Filistinli ailenin 70 yıldır yaşadıkları evden çıkartılmasına ve bu evin Yahudi yerleşimcilere devredilmesine hükmetti.

İsrail güçleri, işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Filistinlileri zorla evlerinden çıkartırken Yahudi yerleşimcileri buraya yerleştirdi.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, Galicia Yerleşimci Derneği'nin "Filistinli ailenin 70 yıldır oturduğu evin 1948'den önce Yahudilere ait olduğu yönündeki iddiasını" kabul etmesinin ardından Filistinliler bölgeden çıkarıldı.

Şafak vakti Eski Şehir bölgesindeki Filistinli Sub Layan ailesinin evine baskın düzenleyen ağır silahlı 20 İsrailli asker, Filistinlileri 70 yıldır yaşadıkları evlerinden zorla çıkarttı.

Sosyal medya platformları üzerinden paylaşılan görüntülerde, Filistinli ailenin üzüntü içinde İsrail'in eylemlerinden şikayet ettiği görüldü.

İsrail'in evinden çıkarttığı 68 yaşındaki Nura Sub Laban, "Onlar evleri, toprakları, gençleri, çocukları, kadınları, her şeyi çaldılar. Tüm dünya onların Huvara, Cenin, Nablus, Silvan, Şeyh Cerrah, Kudüs Eski Şehir ve Mescid-i Aksa'da ne yaptığına şahit." diye konuştu.

Laban, "Bizden nefret ediyorlar, evlerimizi elimizden aldıkları için onları mutlu bir şekilde dans ediyorken görebilirsiniz." dedi.

İsrail 1967'de Kudüs'ün doğusunu işgal ettiği dönemde birçok evi Yahudi yerleşimci kuruluşlara devretti.

Laban ailesi 1953'ten bu yana evin kirasını Ürdün hükümetine ödüyordu. Filistinli aile tehcir girişimlerine karşı 2010'dan bu yana İsrail mahkemelerinde mücadele veriyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.