İsrail bu yıl 206 Filistinliyi katletti

İsrail bu yıl 206 Filistinliyi katletti

İsrail güçlerinin 2023 yılının başından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda en az 206 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

2023 yılının başından itibaren İsrail güçlerinin düzenlediği saldırılarda ve İsrail askerlerine karşı gerçekleştirilen silahlı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 206 olduğu açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin raporuna göre, işgal altındaki Batı Şeria'ya bağlı Nablus ve Tulkarim kentlerinde 3 kişi İsrail askerlerine karşı silahlı saldırı faaliyetleri için yapılan hazırlık ve eğitim çalışmaları esnasında yaşamını yitirdi.

Rapora göre, en fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği kent 64 kişiyle Cenin oldu. İsrail saldırıları sonucu 46 Filistinli Nablus'ta, 37 Filistinli de abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşamını yitirdi.

Ramallah kentinde ise İsrail saldırılarının neticesinde ölen Filistinlilerin sayısı 11 oldu. El-Halil'de de 10 Filistinli hayatını kaybetti. İşgal altındaki Kudüs'te ise 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

Tulkarim vilayetinde 6 Filistinli öldürülürken Kalkilya ve Beytüllahim kentlerinde 4'er Filistinli öldürüldü. Tubas ve Selfit kentlerinin her birinde 3'er Filistinli öldürüldü. 1948 topraklarında öldürülenlerin sayısı da 3 olarak açıklandı.

İsrail güçlerinin bu yıl Filistin bölgelerinde baskınların şiddetini artırdığı dikkat çekiyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.