İsrail Güvenlik Bakanı'ndan Biden'a tepki: ABD bayrağındaki bir yıldız değiliz

İsrail Güvenlik Bakanı'ndan Biden'a tepki: ABD bayrağındaki bir yıldız değiliz

İsrail Ulusal Güvenlilk Bakanı Itamar Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail hükümetine yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

İsrail Ulusal Güvenlilk Bakanı Itamar Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'a seslendiği konuşmasında, İsrail'in Amerikan'ın bir parçası olmadığının anlaşılması gerektiğini söyledi.

Ben-Gvir, İsrail merkezli Kanal 14'e yaptığı açıklamada, "İsrail bağımsız bir ülkedir ve ABD bayrağındaki herhangi bir yıldız değildir." dedi.

ABD bayrağındaki yıldızların her birinin farklı bir eyaleti temsil ettiği biliniyor.

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz günlerde, İsrail ile Filistinliler arasındaki çatışmaları çözmede iki devletli çözümün doğru yol olduğuna inandıklarını belirtmişti.

Mevcut iktidarda bugüne kadar görülen en aşırı İsrail hükümetinin bulunduğunu ifade eden Biden ayrıca Netanyahu hükümetindeki Ben-Gvir gibi aşırı sağcı isimlerin işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimlere yönelik desteğini eleştirmişti.

Ben-Gvir ise Biden'ın bu açıklamasına yanıt olarak "Başkan Biden İsrail'in artık Amerikan bayrağındaki bir yıldız olmadığını anlaması gerekli. Ben nasıl aşırıcı oluyorum? İsrail vatandaşlarına kendilerini savunabilmeleri için silah vererek mi? Askerlerimize ve subaylarımıza tam destek sağlayarak mı? Biden'ı Kudüs ve Hebron'u (El Halil) gezmeye ve aşırılığımızın İsrail devletine duyduğumuz aşırı sevgi olduğunu görmeye davet ediyorum." şeklinde karşılık verdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir daha önce silahsız bir Filistinliyi öldüren İsrail askeri için 'kahraman' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum