İsrail: Nasrallah'ın yapacaklarının bedelini Lübnan öder

İsrail: Nasrallah'ın yapacaklarının bedelini Lübnan öder

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ABD ara buluculuğunda İsrail ile Lübnan arasında tartışmalı deniz sınır bölgesi üzerine yapılan görüşmelere değindi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD ara buluculuğunda İsrail ile Lübnan arasında tartışmalı deniz sınır bölgesi üzerine yapılan görüşmelere Hizbullah'ın müdahale etmesi durumunda bunun Lübnan için kötü sonuçlar doğuracağını söyledi.

Reichman Üniversitesi'ndeki bir konferansta konuşan Gantz, Hizbullah liderine de uyarılarda bulundu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın devam eden görüşmeleri baltalama ihtimaline karşı Gantz "Bunu yapabilirler, ama bedelini Lübnan öder." ifadelerini kullandı.

Gantz ayrıca, İsrail'in Lübnan ile ekonomik ve enerji açısından her iki ülkeye de hizmet edecek bir anlaşmaya varma konusunda hazır bulunduklarını dile getirdi.

İsrailli yetkililer, Lübnan ile İsrail arasında dolaylı yollardan gerçekleşen görüşmelerde bazı gelişmeler kaydedildiğini belirtti. Ancak yetkililer, nihai bir anlaşma için daha fazlasına ihtiyaç duyulduğuna işaret etti.

İsrail'in haziran ayında Lübnan ile tartışmalı deniz sınır bölgesinde doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına girişmesi iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırmıştı.

Bunun üzerine Hizbullah, İsrail'e yönelik tehditvari açıklamalarda bulunmuştu.

İsrail ise, Hizbullah'ın tansiyonu yükseltmek için söz konusu ihtilafları bir 'bahane' olarak kullandığını öne sürüyor.

İsrail'e ait Kanal 12 televizyonunda yayımlanan bir raporda, Lübnan'da Hizbullah'ın nüfuzunun bir süredir düşüşte olduğu ve Nasrallah'ın buna karşı İsrail ile kontrollü bir çatışma arayışında olabileceğine değinilmişti.

Lübnan ve İsrail, Doğu Akdeniz'de bulunan 860 kilometre karelik deniz sahasında hak iddiasında bulunuyor.

İsrail, hak iddiasında bulunduğu Kariş'in Birleşmiş Milletler tarafından münhasır ekonomik bölge olarak tanındığını savunuyor.

Lübnan ise Kariş'in İsrail'in deniz sahası içerisinde bulunduğu iddialarını reddediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.