İsrail serbest bırakmaktan vazgeçti: Filistinli mahkumlar açlık grevinde

İsrail serbest bırakmaktan vazgeçti: Filistinli mahkumlar açlık grevinde

İsrail'in Filistinli bir mahkumu serbest bırakma kararından vazgeçmesinin ardından açlık grevine giden söz konusu mahkuma, diğer Filistinli tutsaklardan destek geldi.

İsrail makamlarının bir Filistinli mahkumu beraat ettirecek bir karardan vazgeçmesinin ardından açlık grevi başlatan Filistinli mahkuma diğer Filistinli tutsaklardan destek geldi.

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistin İslami Cihad Hareketi mensubu 20 kişi, İsrailli yetkililerin serbest bırakılması üzerine anlaşmaya varılmasına rağmen Halil Ude'nin tutukluluğunun devamına hükmetmesi sebebiyle açlık grevine gitme kararı aldı.

Ude'nin hakkında 27 Aralık 2021 tarihinde idari tutukluluk kararı alınmıştı. İsrailli yetkililer idari tutukluluk altında Filistinlileri herhangi bir suçlama veya yargılanma olmaksızın tekrardan bir süre boyunca gözaltında tutabiliyor.

Ude yaklaşık 111 gündür halihazırda açlık grevindeydi. İsrail'in El Ude hakkındaki idari tutukluluk kararını dondurması onu açlık grevinden vazgeçirmişti. Fakat bunun haberini alan İsrailli yetkililer kararı feshederek Ude'nin tutukluluk süresini dört ay daha uzattı.

Bunun üzerine Ude yeniden açlık grevine gitti.

İslami Cihad Hareketi üyesi 20 kişinin de Halil Ude'ye destek olmak amacıyla açlık grevine başladıklarına dair bir duyuru yaptıkları belirtildi.

Öte yandan birçok Filistinlinin de İsrail hapishanelerindeki mevcut kötü koşullardan dolayı zaman zaman açlık grevine gittiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.