"İsrail'in Mescid-i Aksa'da hiçbir egemenlik hakkı yok"

"İsrail'in Mescid-i Aksa'da hiçbir egemenlik hakkı yok"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), 'İsrail'in Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da hiçbir meşruiyete ve egemenlik hakkına sahip olmadığını, terörünü tırmandırarak Filistin halkını direnişten alıkoyamayacağını' ifade etti.

Hamas, Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun Yahudilerin Kudüs kentiyle ve Mescid-i Aksa’yla tarihi, dini ve kültürel hiçbir bağlarının olmadığı yönündeki kararının yıldönümü münasebetiyle dün (13 Ekim Perşembe) yayınladığı bildiride, Filistin halkının her türlü yolla Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı İsraillilerin planlarına karşı savunmaya devam edeceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail'in Filistin halkının topraklarına ve kutsal değerlerine yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çeken Hamas, BM’den Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan ihlallerine son vermesi için İsrail'e baskı yapmak üzere tüm kurumlarıyla harekete geçmesini istedi.

Arap ve İslam ülkelerinin liderlerine, halklarına, hükümetlerine, partilerine ve sivil toplum örgütlerine seslenen Hamas, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın içinden geçtiği hassas dönemde üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Hamas, Kudüs halkının kentteki varlığını ve direnişini güçlendirmek için harcanan çabaları yoğunlaştırmaya davet etti.

UNESCO, Paris’te gerçekleştirilen 212’inci dönem Yürütme Konseyi çalışmaları sırasında 13 Ekim 2021’de Filistin lehine iki karar almış, “işgal altındaki Filistin” ile “kültür ve eğitim kurumları” şeklindeki kararlar örgütün Yürütme Konseyi üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.