İsrailli Bakan Ben-Gvir, Filistinlileri öldüren Yahudi yerleşimcileri kahraman ilan etti

İsrailli Bakan Ben-Gvir, Filistinlileri öldüren Yahudi yerleşimcileri kahraman ilan etti

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, 2 Filistinliyi öldüren Yahudi yerleşimcileri "kahraman" olarak nitelendirdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, geçtiğimiz günlerde Filistinlileri öldüren Yahudi yerleşimcilere övgülerde bulundu.

Ben-Gvir, 2 Filistinliyi öldüren Yahudi yerleşimcileri "kahraman" olarak nitelendirdi.

Konuya ilişkin pazar günü açıklamalarda bulunan Ben-Gvir, Filistinlileri öldürem Yahudi yerleşimcileri "katil zanlıları" olarak nitelendiren İsrailli haber platformlarını eleştirirken "Kendisini ve başkalarını Filistinliler tarafından katledilmekten koruyan bir Yahudi bir katil zanlısı değil, bilakis benden tam destek alacak bir kahramandır." ifadelerini kullandı.

Filistinlileri öldüren Yahudi yerleşimcilerden birinin, Ben-Gvir'in başkanlığını yaptığı Otzma Yahudit Partisi'nde yer alan bir milletvekilinin eski sözcüsü olduğu ortaya çıkmıştı.

Yahudi yerleşimcilerin geçen günlerde işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gerçekleştirdiği saldırılarda 2 Filistinli genç hayatını kaybetmişti.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin bu yıl 210'dan fazla Filistinliyi katlettiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.