BAE Dışişleri Bakanı, İsrail ana muhalefet lideriyle görüştü

BAE Dışişleri Bakanı, İsrail ana muhalefet lideriyle görüştü

İsrail ana muhalefet lideri Yair Lapid'in BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldiği bildirildi.

İsrail ana muhalefet lideri Yair Lapid, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile İtalya'da bir araya geldi.

İkili salı günü İtalya'da yaptıkları görüşmede, "İsrail ile BAE arasındaki stratejik iş birliğini, Körfez ülkeleriyle ilişkileri ve ortak projelerin teşvik edilmesini" ele aldı.

İsrail basınına göre, Lapid ile Al Nahyan arasındaki görüşme iki tarafın isteği üzerine gerçekleşti. Görüşmeler BAE'nin talepleri doğrultusunda İtalya'da yapıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin mevcut İsrail hükümetindeki yetkililerle değil ana muhalefet partisi lideriyle bir araya gelmesi dikkat çekti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin ilk altı ayında Arap ülkelerine yapılan ziyaretler, geçtiğimiz yıl Naftali Bennett-Yair Lapid Başbakanlığındaki hükümet dönemindeki ziyaretlere kıyasla düşük kalmıştı.

Netanyahu da bu süre zarfında henüz BAE'yi ziyaret etmiş değil. Netanyahu'nun geçen aylarda BAE'yi ziyaret edeceği konuşuluyordu ancak İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskını sonrası söz konusu ziyaretin iptal edildiği öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.