İstanbul'da 'IŞİD' operasyonu

İstanbul'da 'IŞİD' operasyonu

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD operasyonu sonucu ölmesinin ardından, İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında 'sansasyonel' eylem hazırlığında oldukları iddia edilen IŞİD üyesi 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD operasyonu sonucu ölmesinin ardından IŞİD üyesi olduğu bildirilen 3 kişinin 'sansasyonel' eylem arayışı içerisine girdiğini ve lojistik sağlayacak kişilerle irtibata geçtiğini belirledi.

Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, zanlıların geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ederek buradan ayrıldıklarını tespit etti.

Ajansların haberine göre, Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacaklarından şüphelenilen kişiler, 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabanca ile çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildiği öğrenildi.

Şüphelilerden birinin IŞİD mensubu olmaktan cezaevinde yattığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü açıklandı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.