İYİ Parti lideri Akşener: HDP masaya gelemez, bakanlık verilemez

İYİ Parti lideri Akşener: HDP masaya gelemez, bakanlık verilemez

İYİ Parti lideri Akşener, altılı masada yaşanan kriz süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim süreciyle ilgili Habertürk canlı yayınında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Akşener, HDP'nin masaya gelmesine ilişkin de açıklamalar yaptı.

Akşener'in konuşmasının ilgili kısmı şu şekilde:

HDP'nin desteği

Her parti, diğer partilerin ikili ilişkilerine saygı duymak zorundadır, biz bu güne kadar saygı duyduk. Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş'a kampanya ücreti yatırmıştı.

İnsan olmaktan dolayı saygı, hukuğa saygı, vatanın birliğine, milletin birliğine, anayasanın ilk dört maddesine saygı, birlik beraberliğe yapılan vurguya saygı. İnsanların Atatürk ile derdi olmayacak. HDP'nin de diğer partilerin de düşünmesi gereken o.

2014'te MHP'nin adayı Demirtaş'ın kampanyasına para yardımı yapmışsa, buna Sayın Bahçeli saygı duymuşsa, Sayın İhsanoğlu milletvekili yapılmışsa, bugün neden böyle?  Türkiye'de siyasi partiler üzerinden ayrıştırma yerine etnik aidiyetler üzerinden ayrıştırılan bir dil oluşturuldu. Bu dilin sahibi Türk milliyetçileri değil. 

Tayyip Bey'in kavramsal bilgisi eksik. Yüz sayfa tarih, felsefe, sosyoloji, mantık okumuş olsaydı Türkiye bugün başka bir yerde olurdu. 31 Mart 2019, güney doğuda adaylarımız oldu. Yeni Şafak gazetesinde tüm adaylarımızın ismi yayınlandı PKK'lı diye. 2 kişi hariç diğerlerinin ortak özelliği Kürt olmasıydı. Seçilen 3 başkanımızı AK Parti transfer etti. PKK'lı denilen bir tanesi de Süleyman Soylu'nun genel başkanı olduğu dönemde Demokrat Parti'nin belediye başkanı. Sayın Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu dönemde kendisinin belediye başkanı PKK'lıymış, çıkan sonuç bu.

"CHP, HDP'yi masaya getiremez"

Bir Abdullah Uçar vardı, çağırdım. Kemal Bey de yanımda. Ne diyeceksin Abdullah dedim, "Kürdüm ama PKK'lı değilim diyeceğim" dedi. Bu dili başlatan biz değiliz, Sayın Erdoğan. Bu açtığı alana odun atan başka alan var. Eğer bu sistemden kurtulacaksak herkes bu gerçeğin farkında olmalı. 

Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net. Ama bize asla getiremez.

tg-003.jpg 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.