İYİ Parti'li Turhan Çömez, Sedat Peker ile görüştüğünü açıkladı

İYİ Parti'li Turhan Çömez, Sedat Peker ile görüştüğünü açıkladı

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, yaptığı bir görüşmede Sedat Peker'in "Bütün bilgi ve belgeleri kayıt altına aldım. İki farklı ülkeye gönderdim" dediğini öne sürdü.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Sedat Peker ile görüştüğünü söyledi.

Tanıdıklarının vasıtasıyla Sedat Peker ile görüştüğünü belirten Çömez, “BAE'ye gitmedim, oradaki hekim arkadaşlarım, bazı hukukçu arkadaşlarım vasıtasıyla ulaştım ve kendisiyle görüntülü uzunca bir görüşme yaptım. İçinde bulunduğu durumu anlamaya çalıştım.” diye konuştu.

Halk TV'ye konuşan Çömez, Peker ile olan görüşmesinden öne çıkanları aktardı:

"Bu şartlar altında bu belgeleri açıklamam mümkün değil' dedi. 'Devlet kademelerinin yapacağı icraatlarla bunları ifşa edebileceğini' söyledi. 'Bütün bilgi ve belgeleri kayıt altına aldım. İki farklı ülkeye gönderdim. Öldürülmem halinde, hayatıma kast edilmesi halinde bunları bütün Türkiye öğrenecek' dedi. 'Böyle bir süreç çalışırsa emniyete almak için bilinmeyen iki ayrı ülkeye gönderdim ve ondan sonra bütün bu ifşaatlar yapılacak' dedi.

Ben Sedat Peker ile aynı davada, Ergenekon Davası'nda yargılandım ama hiç birbirimizle karşılaşmadık, hiç görüşmedik. Bir kez 1999 Yalova Depremi'nde Erdoğan'la Yalova'ya gittiğimizde uzaktan gördüm. Ancak Erdoğan onun konuğuydu. Çünkü kendisi bir aşevi kurmuştu depremzedelere. Orada uzaktan gördüm, tek temasım o.

Yapmayı planladığı ifşaatla ilgili, Türkiye'deki bugüne kadar açıkladığı, ifşa ettiği bilgilerin dışında sahip olduğu bilgileri ve belgeleri hukuki yollardan, resmi yollardan paylaşmak için hazır olduğunu vurguladı. Ben bunun hukuki zeminini bilememem ama böyle bir niyetinin olduğunu vurguladı. Eğer benden resmi yollardan bilgi ve belge almak isteyen devlet mekanizması çalışırsa hukuk çerçevesinde ben bunu yapmaya hazırım dedi, ki bu çok önemli bir şey."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.