Japonya Ortadoğu'nun durumundan endişeli: Aramco saldırısı alçak bir suç

Japonya Ortadoğu'nun durumundan endişeli: Aramco saldırısı alçak bir suç

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırı hakkında 'alçak bir suç' değerlendirmesinde bulundu.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 74. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantıları sırasında yaptığı açıklamada, Ortadoğu’daki durum ile ilgili endişelerini dile getirerek, Suudi Arabistan petrol tesislerine yapılan saldırıyı “dünya ekonomik sistemini rehin tutan alçak bir suç” olarak nitelendirdi.

Suudi Arabistan, ABD ve bazı Avrupalı ülkeler, Saudi Aramco’nun Abkayk ve Hurays'ta bulunan petrol tesislerinin silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef alınmasından İran'ı sorumlu tutmuştu. İran ise suçlamaları reddediyor.

Tahran ve Washington arasındaki gerginliği azaltmak isteyen Abe, İran’ı “zengin tarihinin bilgeliğine dayanarak” büyük bir güç olarak gördüğünü belirtirken, ülkesinin Ortadoğu’da yaşanan durum konusunda endişeli olduğunu söyledi.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.