Kabil hükümeti 317 Taliban mahkumunu daha serbest bıraktı

Kabil hükümeti 317 Taliban mahkumunu daha serbest bıraktı

ABD ile Taliban arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde, Kabil hükümeti 317 Taliban mahkumunun daha serbest bırakıldığını açıkladı.

Afganistan'da ABD destekli Kabil hükümeti kaynakları, ABD ile Taliban arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde son iki gün içinde 317 Taliban mahkumunun daha serbest bırakıldığını açıkladı.

Serbest bırakmaların Pervan ve diğer bölgelerdeki hapishanelerden gerçekleştiği ifade edildi.

Kabil hükümetine bağlı Milli Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, 317 Taliban mahkumunun daha serbest bırakılmasıyla toplam serbest bırakılanların sayısının 4 bin 917'ye yükseldiği belirtildi. 

Konseyin açıklamasında bu rakamın 5 bin 100'e ulaşıncaya kadar serbest bırakmaların devam edeceği vurgulandı.

Taliban-ABD anlaşması

29 Şubat tarihinde Taliban ile ABD arasında Katar'ın başkenti Doha'da imzalanan anlaşma, Kabil yönetimiyle Taliban arasında bir esir takas sürecini de içeriyordu. 

Esir takası süreci kapsamında Taliban'ın Kabil hükümeti güvenlik personelinden 1000 kişiyi, Kabil yönetiminin ise 5000 Taliban mahkumunu serbest bırakması gerekiyor. 

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, kendilerinin 1000 esiri serbest bırakarak süreci tamamladıklarını belirtmişti.

Afganistan'da esir takası sürecinin tamamlanması durumunda Taliban ile Afganlar arası görüşmelere geçilmesi planlanıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.