Kadirov: Binlerce Çeçen asker Ukrayna'ya gitmeye hazır

Kadirov: Binlerce Çeçen asker Ukrayna'ya gitmeye hazır

Rusya destekli Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rusya'nın Ukrayna işgalini başlattığı günden bu yana Moskova'yı destekleyici hamlelerde bulunuyor.

Rusya destekli Çeçen lider Ramazan Kadirov, askeri eğitimleri tamamlanmış 9 bin Çeçen askerin Ukrayna'ya gönderilmeye hazır olduğunu söyledi.

Kadirov Çeçen askerlerin Ukrayna'ya gönderileceğine ilişkin açıklamasını kendi Telegram kanalı üzerinden yaptı.

Rus yanlısı lider, "9 bin Çeçen askerin Rusya saflarında savaşmak üzere Ukrayna'ya gönderilmeye hazır olduğu" yönünde açıklamalarının yanı sıra "10 bin askerin de yedekte bekletildiğini" duyurdu.

Kadirov ayrıca "(Askerler) Ukrayna'daki Nazileri defetmek için her ne gerekiyorsa yapmaya hazırlar." ifadesini kullandı.

“Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in piyadesi” olarak bilinen Kadirov, Putin'in en çok güvendiği isimler arasında yer alıyor.

Kadirov, Rusya'nın Ukrayna işgalini başlamasının ardından askerlerini Ukrayna’ya gönderdiğini açıklamıştı.

Çeçenistan Müftüsü Salah Mezhiev Ukrayna savaşının başlangıcında Rusya'nın yanında savaşmanın 'cihat' olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum