Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu kabul edildi

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu kabul edildi

Kanal İstanbul projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporu açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesi ile ilgili hazırlanan 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) raporunun yeterli bulunarak, halkın görüşüne açıldığını duyurdu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, "İstanbul ili Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir ilçesine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kanal İstanbul (Kıyı Yapıları [Yat Limanları, Konteyner Limanları ve Lojistik Merkezler], Denizden Alan Kazanımı, Dip Taraması, Beton Santralleri Dâhil) projesi ile ilgili olarak hazırlanan son şekli verilen ÇED raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu'nca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED raporunun 10 gün görüşe açılacağı kaydedildi.

"Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir" denildi.

İmamoğlu İBB'nin Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü'nden çekildiğini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu kadar ciddi bir meselenin (Kanal İstanbul) son derece gayriciddi bir şekilde ele alınmasına 16 milyon adına karşı çıkacağız" dedi. İmamoğlu, "Bizden önceki yönetimin imzası bulunan Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü'nden çekiliyoruz" diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.