Karamollaoğlu: Adalet tecelli edecekse Demirtaş’ın tahliyesi doğrudur

Karamollaoğlu: Adalet tecelli edecekse Demirtaş’ın tahliyesi doğrudur

Habertürk’te katıldığı programda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu 'Eğer adalet tecelli edecekse Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi doğrudur' ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Habertürk’te katıldığı programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeyi anlattı.

“Türkiye’nin Geleceği için Lider Ziyaretleri” kapsamında beş gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Karamollaoğlu, “Münakaşaya girmeden hemen hemen her konuyu gündeme aldık” dedi.

Erdoğan’a “Adaletin bir an önce kendi rayına girmesi gerektiğini” söylediğini açıklayan SP lideri, “Mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini de ifade ettim. Kendisi kesin bir ifade kullanmadı ama birtakım hazırlıklar içinde olunduğu intibayı ben açıkçası hissettim” dedi.

Demirtaş'ın tahliyesi

Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş'la ilgili soruya, "Eğer adalet tecelli edecekse Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi doğrudur" dedi.

Lider ziyaretleri kapsamında önümüzdeki günlerce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini söyleyen Karamollaoğlu, “Türkiye’nin problemleri belli, çözümleri de belli. Türkiye’de kutuplaşma var ve bunun çözümü kucaklaşmadır. Adalet problemi var. Bu problemi yeni kurumlar çözmez, iktidarın tavrı belirler” ifadelerini kullandı.

"Yeni partiler daha renkli bir Türkiye’yi işaret ediyor”

Karamollaoğlu, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Biz yeni partilerin kurulmasından endişe duymuyoruz. Yeni partilerin, yeni oluşumların kurulması daha renkli bir Türkiye’yi işaret ediyor.

Yenikapı meydanında kiralanan araçların sergilenmesi ülke meselesi değildir. Bir rövanş dönemi olmaması gerekir.

Ekrem İmamoğlu görevine daha yeni başladı bekleyip göreceğiz. Şu an için performans değerlendirmesi yapmak doğru olmaz.

“Adalet tecelli edecekse Demirtaş’ın tahliye edilmesi doğrudur”

Canan Kaftancıoğlu’nun geçmişte yapmış olduğu ifadelerin karşısındayım ve tepkimi de gösterdim. Ancak yedi yıl önce atılan bir tweetin cezası bugün kesilmez.

Canan Kaftancıoğlu geçmişe nazaran çok daha tutarlı, yapıcı ve aklı başında bir tavır takınıyor.

Eğer 'adalet tecelli' edecekse Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi doğrudur. Kararın doğru olup olmadığını ben değil yargı bilecek. Ben adalet mekanizması değilim.

Ben Türkiye’yi gezdiğimde yakama yapışıp siz bugüne kadar neredeydiniz diye soranlar oluyor. Ben de onlara diyorum ki biz hep buradaydık asıl siz neredeydiniz?

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.