"Kırım'a 600 binden fazla Rus yerleştirildi"

"Kırım'a 600 binden fazla Rus yerleştirildi"

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, çevrimiçi düzenlenen Ukrayna-ABD Konferansı’nda değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Kırım’da 2014 yılından bu yana 600 binden fazla Rusun, Kırım’a yerleştirildiğini dile getirdi.

Danilov, “İşgalci Rusya’nın Kırım’a gelmesinin tek nedeni işgal altındaki Kırım’a nüfuz etmek. Kırım’da kelimenin tam anlamıyla silahlanma söz konusu. Bugün Kırım Yarımadası’nda devam eden askeri tatbikatlar gerçekleşiyor. İstihbaratımızın elde ettiği bilgiye göre, Kırım topraklarına yerleşen işgalci Rusya’nın 600 binden fazla vatandaşını yerleştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Rus askerleri Kırım’a ilk olarak, 20 Şubat 2014 tarihinde girdi. Altı yıl önce sabahın erken saatlerinde plakaları sökülmüş askeri araçlar ve rütbe işaretleri taşımayan silahlı milisler Kırım’ın stratejik noktalarını ve hükûmet binalarını ele geçirmeye başladı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.