Kremlin: NATO ve ABD Ukrayna sürecine dahil olursa Rusya ilave tedbir alır

Kremlin: NATO ve ABD Ukrayna sürecine dahil olursa Rusya ilave tedbir alır

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD ve NATO'nun Ukrayna'yı askeri boyutta desteklemesi durumunda Rusya'nın ilave tedbirler alacağı açıklamasında bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve NATO'nun Ukrayna'yı askeri boyutta desteklemesi durumunda Rusya'nın ilave tedbirler alacağı açıklamasında bulundu.

Sözcü Peskov, gazetecilerin Donbas'taki gerilimin artması durumunda Ukrayna’nın  ABD ve NATO’dan askeri destek talep etmesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Peskov, "Rusya sınırı yakınında böyle bir senaryonun gelişmesi gerginliğin daha da artmasına neden olur. Elbette bu, Rusya tarafının kendi güvenliğini sağlaması için ilave tedbirler almasını gerektirir. Rusya gerekli bütün önlemleri alacaktır." ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü Pentagon, "Doğu Ukrayna'daki Rus saldırganlığının son zamanlarda tırmanması" sonrasında, Avrupa'daki ABD kuvvetlerinin alarm durumlarını yükselttiklerini ifade etmişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Komçak bu hafta, 28 bin ayrılıkçı savaşçının ve "2 binden fazla Rus askeri eğitmen ve danışmanın" Ukrayna'nın doğusunda konuşlandığını söyledi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, 2014 yılından bu yana bölgede süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi öldü.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.