Libya'da UMH yeni bir askeri birlik kurdu: Müşterek Kuvvet

Libya'da UMH yeni bir askeri birlik kurdu: Müşterek Kuvvet

Libya batısında UMH güçlerinin yeni bir askeri birlik teşkil ettiği belirtildi.

Libya'da uluslararası arenada tanınan ve Türkiye tarafından desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), ülkenin batısında yeni bir askeri birlik teşkil etti.

'Müşterek Kuvvet' ismiyle teşkil edilen askeri birlik, "Batı Bölgesi Müşterek Operasyonlar Odası" altında kuruldu.

Batı Bölgesi Müşterek Operasyonlar Odası Komutanı Tümgeneral Usame Cuveyli tarafından yayınlanan kararname ile kurulan Müşterek Kuvvet birliğini Tuğgeneral el Feturi Garibel komuta edecek. Söz konusu birlik Batı bölgesinde güvenliğin sağlanması ve silahlı grupların takip edilmesi gibi görevler üstlenecek.

UMH kontrolündeki üç ayrı bölgeden; Batı, Merkez ve Trablus bölgelerinden toplamda 1500 askeri personelin katılımıyla kurulacak askeri birlik, aynı zamanda bölgedeki silahlı yapılar üzerinde bir denetim görevi de icra edecek. Müşterek Kuvvet'in, diğer yapıların silahlarına ve askeri merkezlerine el koyma hakkı da olacak.

Yeni askeri birliğin bölgede her türlü kaçakçılığın önlenmesi için de çalışacağı belirtiliyor.

Birliğin logosu sosyal medyada yayınlanırken, logoda yer alan Türk üretimi Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı silüeti de dikkat çekti.

Kaynak: Mepa News 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.