Libyalı askeri öğrenciler Türkiye'de eğitim görecek

Libyalı askeri öğrenciler Türkiye'de eğitim görecek

Libyalı askeri öğrenciler, eğitim görmek üzere Türkiye'ye getirildi.

Libya'da uluslararası arenada tanınan ve Türkiye tarafından desteklenen Ulsal Mutabakat Hükümeti (UMH) 190 askeri öğrencinin eğitim görmek üzere Türkiye'ye gönderildiğini açıkladı.

Libya Askeri Kolej Sözcüsü Tuğgeneral Pilot Salid el Malti cumartesi günü yaptığı açıklamada, ileri seviye öğrencilerden ve eğitime yeni başlayanlardan oluşan iki ayrı grubun, cuma günü Türkiye'ye gönderildiğini belirtti.

Söz konusu askeri öğrenciler Libya'da savaş nedeniyle sekteye uğrayan eğitimlerine Türkiye'de devam edecek.

El Malti, gönderilen öğrencilerden 25 tanesinin eğitime yeni başlayanlardan oluştuğunu ve 22 ay eğitim göreceklerini, ileri seviye eğitime sahip 165 öğrencinin ise 5 ay eğitim alacağını dile getirdi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Askeri Kolej, bu yılın Ocak ayında Halife Hafter güçleri tarafından hedef alınmıştı.

Saldırıda en az 30 kolej öğrencisi hayatını kaybederken, 33 kişi de yaralanmıştı.

UMH güçleri, saldırının Hafter'e Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından verilen Çin yapımı insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.