"Mahmud Abbas rejimi sivillere işkence ediyor"

"Mahmud Abbas rejimi sivillere işkence ediyor"

Birleşmiş Milletler, Filistin Yönetimi'nden sivillere işkence uygulayan yetkililere gereken cezayı vermesini istedi.

Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Komite, Filistin Yönetimi'nin gözaltına aldığı sivillerin sorgulamalar sırasında işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığını, bunun sorumluluğun yönetime ait olduğunu açıkladı.

Komitenin işkence üzerine 12 Temmuz'da başlattığı soruşturmalar 29 Temmuz'da tamamlandı.

Soruşturmalarda elde edilen bulguların incelemesinin ardından Mahmud Abbas rejiminin, Nisan 2021'deki genel seçimlerin ertelenmesinin talep edildiği gösterilerde aşırı güç kullanmasına ve Mahmud Abbas yönetimine eleştirileriyle bilinen Filistinli aktivist Nizar Banat'ın gözaltı altında hayatını kaybetmesinde pay sahibi olmasına dikkat çekildi.

Banat, gözaltına alınma esnasında güvenlik güçlerince ağır bir biçimde darp edilmişti.

Gözaltı öncesinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Nizar Banat'ın karakolda dayak ve işkence sonucu öldürüldüğü ifade edilmişti.

Komite bu kapsamda Filistin Yönetimi'ni kamu görevlilerine yönelik şikayetleri dikkate almaya ve suçlara dahil olan yetkililere karşı etkili cezalar vermeye çağırdı.

Komite ayrıca yönetimden işkenceyi bir suç olarak adlandırmasını ve gözaltı işlemlerindeki işkencelere bir son vermesini talep etti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum