Mahmud Abbas üç günlük ziyaret için Türkiye'ye geliyor

Mahmud Abbas üç günlük ziyaret için Türkiye'ye geliyor

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi sonrasında Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bölgesel gelişmeleri ele almak üzere Türkiye'ye bir ziyarette bulunacak.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine üç gün sürecek bir ziyaret kapsamında bugün Türkiye'ye gelecek.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Abbas Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerde bulunacak.

Filistin'in Türkiye Büyükelçisi Faid Mustafa yaptığı açıklamada, iki liderin bölgesel ve uluslararası alanda yaşanan gelişmelerde karşılıklı çıkar meselelerini ele alacaklarını bildirdi.

İkili arasında gerçekleşecek görüşmelerin, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Türkiye ve İsrail normalleşme çerçevesinde karşılıklı olarak büyükelçi atama kararı almıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu normalleşme çabalarının sona erdirilmesinin ardından "Filistin, Kudüs ve Gazze‘nin haklarını savunmaya devam edeceğiz ve bu konuda mesajlarımızın doğrudan büyükelçi seviyesinde Tel Aviv'e iletilmesi de önemli." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.