Mali ve Burkina Faso'daki cunta yönetimleri cihat yanlısı gruplara karşı anlaştı

Mali ve Burkina Faso'daki cunta yönetimleri cihat yanlısı gruplara karşı anlaştı

Mali ve Burkina Faso cunta yönetimleri, askeri iş birliğini geliştirme kararı aldı.

Mali'deki askeri cunta yönetimine bağlı Savunma Bakanı Albay Sadio Camara beraberindeki askeri heyet, Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'ya bir ziyarette bulundu.

Mali askeri heyeti, Burkina Faso ziyaretinde yönetimi eylül ayında devralan cunta lideri ve yetkilileriyle dün bir araya geldi.

Cuntalar arası askeri heyetlerin yaptığı görüşmelerde her iki ülkede mevcut sorunların çözülmesinin iş birliğinin güçlendirilmesiyle gerçekleşebileceği sonucuna varıldı.

Bu kapsamda Mali ve Burkina Faso cunta yönetimleri, bilhassa ortak sınır bölgeleri olmak üzere güvenlik meselelerini de masaya yatırdı.

Taraflar, görüşmelerin sonunda askeri iş birliğini geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Öte yandan bakanlık nezdindeki görüşmenin ardından Mali askeri heyeti, Burkina Faso cunta lideri İbrahim Traore tarafından kabul edildi.

Daha sonra Mali Savunma Bakanı Camara, liderleri Assimi Goita'nın "kardeşlik vurgusu içeren mesajını" Burkina Faso cunta lideri Traore'ye iletti.

Her iki ülke son dönemde cihat yanlısı grupların artan saldırılarının hedefinde.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.