İngiltere de Mali'deki askerlerini çekiyor

İngiltere de Mali'deki askerlerini çekiyor

Fransa'nın varlığını sonlandırmasının ardından Batılı ülkeler de Mali'den askerlerini çekmeye devam ediyor.

(Fotoğraf: İngiliz hükümeti)

İngiltere, Birleşmiş Milletler çatısı altında Mali'de hizmet veren 300 askerini çekeceğini açıkladı.

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, parlamentoda yaptığı açıklamada, Mali'deki son darbenin uluslararası barış çabalarını ülkede hakim kılma konusunda baltalayıcı bir rol oynadığını söyledi.

Parlamentoda milletvekillerine seslenen Heappey, "Ev sahibi ülkenin hükümeti kalıcı istikrarı ve güvenliği sağlamada bizimle çalışmaya hevesli değilken bu hükümet, milletimizin ordusunu güvenliği sağlamak üzere konuşlandıramaz." diye konuştu.

Heappey, Mali'deki askeri cunta yönetiminin Rus paralı asker şirketi Wagner ile çalıştığını belirterek, söz konusu ortaklığın bölgedeki kalıcı istikrara ve güvenliğe zarar verdiğini belirtti.

Bu kapsamda İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Heappey, Mali'ye gönderilen yaklaşık 300 İngiliz askerini ülkeden çekeceklerini duyurdu.

İngiltere'nin Batı Afrika'da faaliyet göstermeye ve BM'nin bölgedeki çalışmalarına destek vermeye devam edeceği ifade ediliyor.

İngiltere 2020 yılı sonlarında BM barış güçlerine keşif desteği sağlamak üzere Mali'ye asker göndermişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.