Fransa Mali'ye yönelik maddi yardımlara son verdi

Fransa Mali'ye yönelik maddi yardımlara son verdi

Fransa'nın, ülkedeki 'Wagner' varlığını öne sürerek Mali'ye olan kalkınma yardımlarını askıya aldığı bildiriliyor.

Fransa'nın Mali'ye yönelik kalkınma yardımlarını askıya aldığı açıklandı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, cunta yönetiminin Rus özel askeri şirket Wagner ile ilişkiler kurması  sebebiyle Mali'ye yapılan kalkınma yardımlarının askıya alındığı belirtildi.

Dışişleri kaynakları ayrıca, Fransa'nın, Mali'ye yaptığı insani yardımları ve sivil toplum örgütlerine yönelik mali desteğini devam ettireceğini söyledi.

Fransa'nın Mali Büyükelçiliği'ne ait internet sitesinde yer alan verilere göre, Fransa, 2013-2017 yılları arasında Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) aracılığıyla Mali'ye 488 milyon ABD Doları sağladı.

Sivil toplum ve yardım kuruluşları, kalkınma yardımı kesintisinin Mali'de yoksullukla mücadele eden milyonlarca insanı derinden etkileyebileceğini söylüyor.

Mali'deki cunta yönetiminin Rusya ile ilişkileri üst seviyelere çıkarması ve Rus paralı asker grubu Wagner'in ülkede faaliyet göstermesi sonrası Fransa çekilme kararı almıştı.

Birçok Batılı ülke de bu konuda Fransa'yı takip etti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum