Mali'de El Kaide'den askeri cuntanın kalbinde bombalı araç saldırıları

Mali'de El Kaide'den askeri cuntanın kalbinde bombalı araç saldırıları

Mali'nin başkenti Bamako yakınlarında El Kaide, cunta yönetiminin askeri merkezlerinin bulunduğu bir bölgeye saldırılar düzenledi.

Mali'de askeri cunta yönetimine karşı saldırılar sürüyor.

Son olarak, başkent Bamako yakınında bulunan ve Mali ordusunun merkezlerinin yer aldığı Kati yerleşimi saldırıların hedefi oldu.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 22 Temmuz günü Kati'deki askeri üs ve merkezleri hedef alan saldırılarda en az 2 bombalı araç kullanıldı. Kompleks saldırılarda bölgede maddi ve askeri kayıplar meydana geldi.

Bölgenin konumu:

Saldırıda, Mali ordusuna ait askeri üslerin yanı sıra, darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Assimi Goita'nın ve cuntanın savunma bakanının ikametleri de hedefteydi.

Bombalı araçların infilak ettirilmesinin ardından şiddetli çatışmalar yaşandı.

Saldırının ardından çatışmalar devam ederken, bölgede Rus Mi-24 askeri helikopterleri de uçuş gerçekleştirdi.

El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda en az 2 bombalı aracın yanı sıra roketlerin de kullanıldığı, patlamaların ardından CNİM mensuplarının ordu güçleriyle çatışmaya girdiği ifade edildi.

Cunta yönetimi saldırıda bir askerin öldüğünü ifade ederken, yerel kaynaklar ise Mali güçlerinin kayıplarının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Mali cuntası, saldırıyı düzenleyen 7 kişiyi öldürdüklerini, 8 kişiyi ise tutukladıklarını belirtiyor.

Söz konusu saldırı, Fransa'nın bölgeden çekilmesinin ardından oluşan güç boşluğunu Rus paralı asker firması Wagner'in tam olarak doldurmayı başaramadığı şeklinde yorumlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde de Bamako yakınlarında bir askeri üs CNİM tarafından hedef alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.