Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz oranını yüzde 8.25'te sabitledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yüzde 8.25 olan politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Salgına bağlı birim maliyet artışlarına ilave olarak döviz kuru ve kredilerde yaşanan gelişmeler talep yönlü dezenflasyonist etkileri sınırlamakta ve çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinde yükseliş gözlenmektedir" denildi.

Açıklamada, "Arz yönlü unsurların, normalleşme sürecinin devamıyla kademeli olarak ortadan kalkacağı öngörülmektedir. Salgının ilerleyişine bağlı olarak iç ve dış talep koşullarının seyrine dair belirsizlikler önemini korumaktadır. Bu çerçevede politika faizinin sabit tutulmasıyla birlikte likidite tedbirlerinin sürdürülmesine karar verilmiştir" denildi.

Dolar ve euro'da yükseliş

Merkez Bankası kararı öncesinde 7.30 seviyesinde hareket eden dolar/TL kuru 7.34'e yükselirken, euro/TL ise 8.64'lerden 8.69'a çıktı. 

Borsa İstanbul BİST 100 endeksi ise 1.120 puandan 1.115 puana çekildi. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.